Blogger Templates

Pages

Saturday, 4 February 2012

MOTOR KENE ANGKUT

     Assalamualaikum...salam manis pembuka bicara..
menyulam kata penuh keikhlasan..
  
      Lama plak x update blog..busy sebenarnya sebab pindah rumah..
nak kemas2 barang lagi,nak alih2 barang lagi..

        Kelmarin aku ada dapat panggilan dari seorang kawan..dye minx tolong 
tengok2 kan motor beliau sebab rosak xle start katanya..
lokasi nya kat wangsa maju..aku terpikir,jauh gak tu  kalau dekat2 bole gak nak tunda..

      So,aku pun pergi la ngn seorang lagi pomen motor ni.. sampai je disana
kitorg pun check la punca kerosakkan..check punya check main alih2 barang dari motor
aku ke motor yg rosak tu dengan alasan nak cuba..last2 motor aku pun rosak,abis semua
fius aku putus gara2 nk try kat motor mamat tu..

      Makin haru la jadinya,aku datang nk try tolong dengan aku2 nye motor sekali 
xle start..last2 kitorg terpaksa la cari lori atau hilux yg le angkut motor kitorg..

      xlame pastu datang mitsubishi triton untuk angkut motor kitorg dari wangsa maju 
sampai la ke puchong..waktu kejadian dari pukul 4.30 petang aku bertolak dari puchong 
ke wangsa maju,pukul 11.30 malam baru sampai ke rumah..


    

        

Sunday, 29 January 2012

BENARKAH SEPI ITU INDAH



  ada masanya duduk sorang-sorang
          itu menjadi terlalu indah pada ku....
        
     tapi......

  ada masanya juga,
        duduk sorang-sorang itu menjadi
     terlalu sepi pada ku............

                benarkah sepi itu indah..?!

Tuesday, 24 January 2012

RAMBUT SAMA HITAM................

          Assalamualaikum..Salam manis pembuka bicara,
menyulam kata penuh keikhlasan..


          Berita terbaru yang aku terdengar dari seseorang ni
(identiti rahsia) sungguh mengecewakan..kenapa orang melayu
bersikap cam tu..memalukan bangsa betul..


          Ape yang aku nak cerita kat blog ni x berniat untuk 
mengutuk atau nak bergossip memburukkan sesiapa..apa yang
aku bengang adalah berita yang aku dengar adalah ada seorang 
insan yang sangat aku kenali pergi jumpa bomoh..
                                

                            


           Niat beliau jumpa bomoh adalah untuk memutuskan hubungan 
aku dengan 'GF' aku..jika benar berita tersebut kenapa begitu busuk 
hati beliau..sedangkan selame ni aku x pernah menyakiti beliau..


         Tapi kesahihan berita tersebut aku x dapat nak pastikan kebenarannya
buat masa ni..jika berita tersebut palsu atau tidak benar,maka si penyampai
berita tersebut membuat tuduhan palsu atau fitnah semata-mata,tapi jika
benar berita tersebut aku harap ianya tidak menjadi..


           Ape pun niat buruk beliau hanya kuasa tuhan yang menentukan
aku sebagai manusia biasa hanya berserah dan tawakkal..wallahualam..

Thursday, 5 January 2012

PAKU DULANG PAKU SERPIH

        Assalamualaikum.. salam manis pembuka bicara,
menyulam kata penuh keikhlasan..


         Semalam aku sangat2 tertekan,terkilan..moody..
Kenapa member aku sendiri yang buat aku macam ni..
Aku xpernah kacau life dye..aku xsangka macam ni lak 
dye akan buat aku..


          Dulu dye ada sorg awek dan awek dye adalah adik 
angkat aku sendiri..dye sangat2 bengang kalau ade lelaki 
lain walaupun kawan dye sendiri baik lebih2,dye akan 
mule mengata yg lelaki tu syok atau ade niat lain kat awek dye..


           Tapi ape da jadi sekarang..mengata org wat cam tu
last2 dye pun buat benda yg sama kat aku lak..boleh plak
nak baik lebih2 ngn awek aku sampai tahap nak makan kat umah 
awek aku tanpa aku siap order lagi makanan yang perlu dimasak 
untuk dye..


             Pastu xde rase bersalah pun kat aku bile aku dapat tau
pasal hal ni..siap update status kat fb lak nk tunjuk salah org lain,
siap kate 'kimak' lak kat aku..


              Xpelah..pada kawan aku yang dimaksudkan tu..buat mase ni 
aku rilek je dulu,da bnyak lak kau aibkan aku kan..sampai mase,'wa
letup muke lu der'....

Friday, 30 December 2011

HARI TERAKHIR

      Assalamualaikum.. salam manis pembuka bicara,menyulam 
kata penuh keikhlasan..


        Dah lame rasenye x update ape2 entry kat blog aku ni..salah satu sebab 
busy dan internet ade sikit masalah mase tu..


         Hari ini aku kembali menyonteng di ruangan blog ni iaitu hari terakhir dalam
kalendar 2011..bnyak pahit dan manis yang telah berlaku dalam kehidupan aku
sepanjang 365 hari di tahun 2011..


          Mesti ramai da ade azam masing2 yang hebat2 kan..secara jujurnya,aku x 
ada azam yang terlalu tinggi untuk 2012 ni..azam aku hanyalah ingin melangsaikan 
semua masalah 2011 yang berbaki dan ingin kan kehidupan yang lebih baik daripada
kehidupan aku di tahun 2011,,


           So,kepada siapa2 yang aku ade terbuat salah,xkisah dari segi kesalahan macam
mane pun,aku harap korang dapat memaafkan aku..kite bukak buku baru..buku kehidupan
2012.......

Tuesday, 13 December 2011

ANSWERS TO QUESTIONS FROM CICIK/YAYA

         
              Assalamualaikum.. salam manis pembuka bicara..
menyulam kata penuh keikhlasan..


       Title topik kali ini bukan untuk mengutuk atau menggosip sape²,
hanya ingin menjawab beberapa soalan dari my sis cicik/yaya di blog beliau 
(http://sejutaharapanku91.blogspot.com/2011/12/tag-question.html)..


        Soalan ye berbunyi .. 
  • Jika anda diberi peluang, negara mana anda ingin lawat ? 
  • Apa perkara pertama yang terlintas di fikiran bila bangun dari tidur?
  •  Anda single, in relantionship, berkahwin aatau tunang orang ?
  •  Anda pernah tercirit dalam seluar tak ? HAHA  ... 
  • Siapa nama cinta pertama anda?
  • Berapa bahasa yang anda boleh kuasai ? 
  • Kalau anda marah, apa yang anda akan buattt ye ?
  • Blog saya comey tak ? cuba beri komen sikit leh tak ?
  • Lagu apa yang anda minati?kenapa?
  • Artis mana yang anda menyampah sekali ?
  • Apa pesanan anda untuk orang yang mengetag anda ini? kehkeh..


           Jawapannya berbunyi begini :



  • belum terpikir lagi la nak pegi negara mane2..mungkin nk g marikh je kowt..huhuhu..
  • berpikir nak buat ape pas ni..blurr....
  • in relationship
  • xpernah..
  • suhaila iryanti
  • 2 bahasa je kowt..
  • kalau marah,mesti marah org yg nk di marah..huhuhu
  • x comey pun..huhuhuhu
  • forever and always - bullet for my valentine & unintended - muse..layan~~
  • xtau la artis mane..tapi artis yg xcun,suara xsedap,lakonan xbest dan bakat xbape nk ade tu kowt..
  • jangan nakal2 sangat..kalau sakit jgn malas2 makan ubat..

Friday, 9 December 2011

politik..??belum ade dalam hati aku...

        As'salamualaikum.. salam manis pembuka bicara.. menyulam kata penuh keikhlasan..
title topik ni bukan niat nk mengutuk atau mengumpat sape²,harap xde yg kecik hati..


      Sekarang ni musim pilihan raya macam² usaha dibuat dari mana² parti untuk memikat hati
rakyat.. okay la tu kan..ade baiknya jugak..tapi jangan sekadar janji je la kan..


          Aku da berumur 25 tahun tapi belum pernah mengundi dan belum mendaftar mengundi 
lagi pun..aku macam malas nak campur..mungkin akan ada yg mengkritik aku kan sebab aku
x mengundi yg dianggap tidak menunaikan tanggungjawab sebagai rakyat..xpe la aku terima
je la ape pun kritikan tu..family aku semua mengundi dan majoriti UMNO..Aku je yg wat xtau
hehehehe..




     Tapi dek kesibukkan orang² yg semangat berpolitik ni,ade gak yg aku xsuke..contohnya seperti 
video dibawah ni..


video
                                          


           Aku xbape suke ngn cara macam ni..sorry la kalau ade yg xsuke ngn pendirian aku..aku 
terima je kritikan ape² pun..aku cume nk jadi diri sendiri..sorry..